Kemisk peeling/Estetisk hudvård
2021-01-05 18:16:57

VAD ÄR KEMISK PEELING?

Varje dag bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad med bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på åldrande uppträder.

Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Huden blir föryngrad, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

Val av kemisk peeling anpassas individuellt beroende på hudtyp, problem och ditt önskemål. Vi gör en konsultation där vi kommer fram till det optimala för just din hud.

För bästa resultat rekommenderas en kur på 3-5 behandlingar, beroende på kemisk peeling. Behandlingarna utförs med ca 3-4 veckors intervall därefter underhållsbehandling med ca 2-3 månaders intervall.

KEMISK PEELING BEHANDLAR:
• fina linjer och rynkor
• acne, rosacea 
• solskador och pigmentering
• stora porer och pormaskar
• glåmig, trött och torr hud

I alla våra ansiktsbehandlingar använder vi oss av högkoncentrerade produkter i syfte att ge dig resultat på ett snabbare och effektivare sätt. Vi har valt att arbeta med Neostrata, högkvalitativt märke som rekommenderas av dermatologer världen över.
Högeffektiva syror , AHA-SYROR:  glykolsyra 20%-70% , mandelsyra 30% och citronsyra 30% som används separat samt i olika kombinationer beroende på dina hudbesvär och hudkänslighet.

RETINOLPEELING..........senaste tillskottet ....vår mest effektiva peeling!

Speciellt lämpat fär åldrad, pigmenterad, solskadad hud samt aknehy. Mindre lämpad för Rosacea. 

Apliceras på mottagningen under observation, man får sedan tvätta av den efter max 8 timmar hemma. Efter ca 3-7 dagar kommer en fin fjällning i ansiktet som kan variera för individer i intensitet. Hela behandlings- resultatet  ses först efter ca en månad. Ny behandling tidigast efter 6-8 veckor. Man bör göra 2 behandlingar antingen i följd eller i kombinationsbehandling med AHA-syror som kompletterar varandra. 

 

 

Sammanfattningsvis NeoStrata Peeling:
 
# NeoStrata peelingar kompletterar och ökar effekten av produktbehandlingarna hemma.
 
# NeoStrata peelingar finns i olika styrkor. Styrkan anpassas efter din hudtyp och din huds behov.
 
# Peelingarna bör göras regelbundet. I början oftare för senare att övergå till ett underhållsprogram.

# NeoStrata peelingar är effektivare än Exuviance peelingar med samma AHA innehåll då NeoStrata´s peelingar har lägre pH.
#Tillsammans förminskar NeoStrata peelingar och produkter fina linjer och rynkor, jämnar till pigmenteringen och ger huden bättre lyster.
 

Vad ska jag tänka på innan behandling?

Det är olämpligt göra kemisk peeling om man har sår, infektioner i ansiktet tex pågående herpesinfektion. Ingen behandling med fillers 2 veckor före/efter. Kom osminkad om möjligt. 

 Gör gärna AHA syra -peeling 3 -4 dagar innan du ska på kalas för då är huden som finast med lyster och fukt. RETINOLPEELING bör göras ca 2 veckor före kalas.

Vad ska jag undvika efter behandling?

Undvika aktiv solning närmaste 5 dagarna då huden är extra känslig. Undvik gärna makeup samma dag, men går utmärkt dagen efter.

Man ska inte ha behandling med IPL / FILLERS 2 veckor efter kemisk peeling med AHAsyror och minst 4-6 veckor med RETINOL-peeling.

Kombinerad IPL behandling och kemisk AHA peeling rekommenderas då  de förstärker varandras effekt och resultat.

Behandlingarna kan ske med 2-3 veckors mellanrum.

Vålkommen!   neostra.jpg
 
Maria Bleeker
 
 


Policy för hantering av Personuppgifter samt hantering av Cookies